یزدفردا: دکتر محمدعلی طالبی امروز 31 اردیبهشت ماه در شورای عشایری استان با اشاره به ضرورت افزایش سهم عشایر در برنامه‌های کلان توسعه‌ای استان، گفت: جامعه عشایری با چالش‌های متعددی از جمله کمبود آب شرب، خشکسالی مراتع، ضعف زیرساخت‌های بهداشتی، آموزشی، درمانی و ارتباطی، مشکل نهاده‌های دامی و بازار فروش محصولات روبه‌رو هستند.

به گزارش یزدفردا: وی همچنین به تأثیر فعالیت‌های معدنی بر زندگی عشایر اشاره کرد و گفت: تغییر کاربری‌های مرتبط با معادن، مسیرهای فعالیت عشایر را تحت تأثیر قرار داده است.

 نیاز به برنامه جامع برای شناسایی ظرفیت‌های عشایر

 استاندار کرمان بر لزوم تدوین یک برنامه جامع برای شناسایی ظرفیت‌های جامعه عشایری تأکید کرد و افزود: بخش‌هایی مانند اقتصاد، گردشگری، گیاهان دارویی و صنایع دستی از جمله حوزه‌هایی هستند که می‌توان با همکاری عشایر، به رشد آنها کمک کرد.

 وی با اشاره به سهم ۳۵ درصدی صنایع دستی عشایر در حوزه صنایع دستی استان، گفت: "این آمار در مقایسه با جمعیت جامعه عشایری واقعاً آمار بسیار بالایی بوده و در برنامه جامع باید توجه ویژه‌ای به این حوزه شود.

 حمایت از زنجیره تولید و اشتغال عشایر

 طالبی بر نوسازی زنجیره تأمین دام و تولید لبنیات عشایر تأکید کرد و گفت: کارهای پراکنده عشایر بدون توجه به زنجیره ارزش، ابتر است و باید به صورت جامع به آن پرداخته شود.

 مقام عالی دولت در استان کرمان همچنین خواستار حمایت دستگاه‌های اجرایی در تأمین علوفه، آب شرب و تسهیلات بانکی عشایر شد و گفت: همه دستگاه‌ها موظف هستند در این زمینه کمک کنند.

 خرید تضمینی، صندوق‌های خرد و آموزش

 استاندار کرمان از برنامه‌های خرید تضمینی محصولات عشایری، ایجاد صندوق‌های خرد و توسعه تعاونی‌ها خبر داد و گفت: آموزش نیز نقش کلیدی در توانمندسازی عشایر دارد و آموزش و پرورش باید برنامه‌ریزی مناسبی برای دانش‌آموزان عشایری انجام دهد.

 استفاده از ظرفیت‌های قانونی و خدمات پزشکی

 طالبی بر استفاده از ظرفیت‌های قانون بودجه و برنامه هفتم توسعه در راستای حمایت از عشایر تأکید کرد و گفت: ادارات مربوطه باید از این ظرفیت‌ها برای آبرسانی، اشتغال و سایر نیازهای عشایر، استفاده کنند.

 وی گفت: باید دسترسی عشایر به خدمات پزشکی و درمانی تسهیل شود.

 عشایر؛ شریک راهبردی توسعه

 استاندار کرمان در پایان خاطرنشان کرد: عشایر را نه به عنوان گروهی نیازمند حمایت، بلکه باید به عنوان شریک راهبردی توسعه دید و ظرفیت‌های آنان را از بالقوه به بالفعل تبدیل کنیم.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا